ONU cere o încetare a focului imediată în Siria, pentru a facilita acordarea de ajutor victimelor cutremurului

Echipe de căutare și salvare în Turcia și Siria
Echipe de căutare și salvare în Turcia și Siria
10 februarie 2023, 18:07

Volker Türk „cheamă la o încetare a focului imediată în Siria şi la respectarea deplină a drepturilor omului şi a obligaţiilor de drept umanitar pentru ca ajutorul să poată ajunge la toată lumea”.

„În această perioadă teribilă în #Turcia&#Siria, facem apel la livrarea urgentă de asistenţă tuturor celor în nevoie”, a transmis el.

Războiul civil care devastează Siria din 2011 complică accesul ajutorului umanitar, în special în zonele aflate sub controlul rebelilor, în nord-vestul ţării.

Pentru moment, cea mai mare parte a ajutorului destinat acestei zone vine din Turcia şi trebuie să treacă prin Bab al-Hawa, singurul punct de trecere autorizat între Siria şi statul vecin. Pagubele provocate de seisme infrastructurii rutiere de partea turcă fac ca transportul acestor provizii să fie foarte dificil.

ONU a făcut apel în mod repetat la regimul preşedintelui Assad să deschidă alte puncte de trecere pentru a accelera ajutoarele către milioanele de persoane afectate de seisme şi care trăiau deja în număr mare în condiţii foarte precare chiar şi înainte de catastrofa naturală.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite