ONU: Atacurile asupra femeilor și copiilor ucraineni „riscă să distrugă o generație”

Copii refugiați din Irpen Ucraina
Copii refugiați din Irpen Ucraina
12 aprilie 2022, 11:28

Strămutarea în masă și brutalitatea manifestată împotriva civililor ucraineni a ridicat toate steagurile roșii”, a spus Bahous, care s-a întâlnit recent cu refugiații ucraineni în Moldova.

Oficialul a menționat că zeci de femei și copii au fost uciși în atacul cu rachete în gara din orașul Kramatorsk, în timp ce așteptau să părăsească Ucraina. „Această traumă riscă să distrugă o generație”, a spus Bahous.

Kateryna Cherepakha, președintele grupului pentru drepturi La Strada-Ucraina, a declarat că organizațiile locale strâng  mărturii ale supraviețuitorilor despre crimele de război comise de trupele ruse.

Cherepakha a afirmat că forțele ruse au folosit violența și violul ca arme de război și se observă o vulnerabilitate crescută a femeilor și fetelor, care sunt amenințate cu răpirea, tortura și uciderea.

Aproape două treimi dintre copiii ucraineni au fost strămutați de când armata rusă a început invadarea Ucrainei, a declarat, luni, Manuel Fontaine, de la Agenția Națiunilor Unite pentru copii, la Consiliul de Securitate.

Patru milioane de ucraineni au fugit din țară și aproximativ 7 milioane au fost strămutați în interiorul țării, potrivit ONU.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă