Onoruri militare pentru un soldat de etnie română din regiunea Cernăuți, căzut pe frontul din Ucraina

În războiul slavilor, mor şi etnici români. De la începutul conflictului ruso-ucrainean, doar în regiunea Cernăuţi, peste 7 soldaţi de etnie română s-au întors acasă în sicrie. În urmă cu câteva zile, un alt militar din zonă şi-a găsit sfârşitul tragic, luptând eroic alături de camarazii săi ucraineni pentru a elibera oraşul Harkov. Tânărul erou a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

16 Mai 2022, 19:30 (actualizat 16 Mai 2022, 20:50) Știrile TVR |

Ion Zaiţ din Horbova, regiunea Cernăuți, a fost un adevărat apărător al Ucrainei. Tânărul de etnie română a murit pe câmpul de luptă încercând să elibereze, alături de camarazii săi, oraşul Harkov. Vestea tragică a cutremurat comunitatea.

Pe 21 iunie, Ion Zaiț ar fi împlinit 24 de ani. Și-a făcut studiile în limba română și a urmat Academia Militară din Odesa. Până la invazia rusă a fost într-o unitate militară din Jitomir. Chiar în prima zi de război a fost trimis pe front, nu departe de Harkov.

Ion era cel mai mare copil al familiei. Fratele mai mic, Maxim, urma să fie înrolat și el în armata ucraineană. Moartea lui Ion îl va ține de acum mai aproape de părinți.

Autorităţile de la Kiev prezintă destul de rar un bilanţ al victimelor războiului. La mijlocul lunii aprilie, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că peste 2.500-3.000 de soldaţi ucraineni au căzut pe câmpul de luptă.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 31°C
IASI 24°C 30°C
CLUJ 27°C 26°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 31°C 29°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI