ONG-urile din Cluj dau start campaniilor de Crăciun și îi invită să participe pe toți cei care își doresc să facă un bine

15 decembrie 2020, 11:45

E vorba despre cei de la Asociația Magic care de cinci ani le oferă daruri de sărbători copiilor cu afecțiuni oncologice și familiilor acestora. Caravana de sărbători este în acest și mai specială, pentru că maratonistul Vlad Pop adună fonduri pentru burse de educație, destinate copiilor cu afecțiuni grave. Și Banca pentru Alimente din Cluj a demarat o nouă ediție a Colectei alimentelor de Crăciun. Pot fi donate produse neperisabile în locurile special amenajate în supermarketurile din Cluj-Napoca, Florești și Huedin.

Voluntarii sunt siguri că împreună putem să facem o schimbare, dacă alegem să ne implicăm.

De cinci ani, voluntarii de la Asociația Magic oferă daruri de sărbători copiilor cu afecțiuni oncologice și familiilor acestora. Caravana de sărbători este în acest și mai specială, pentru că maratonistul Vlad Pop adună fonduri pentru burse de educație, destinate copiilor cu afecțiuni grave. Vlad se antrenează de luni de zile, pentru că urma să participe la maratonul Arctic Ultra 6633. Din cauza pandemiei, ediția a fost anulată, dar maratonistul va alerga 620 km, de la Cluj-Napoca la Constanța. Totuși, antrenamentele nu îl împiedică să se implice în campaniile Magic.

Iar dacă cei mici așteaptă dulciuri și jucării, pentru unele persoane, de sărbători, cel mai mare dar înseamnă să aibă pe masă produse alimentare de bază. Banca pentru Alimente din Cluj a demarat o nouă ediție a Colectei alimentelor de Crăciun. Pot fi donate produse neperisabile în locurile special amenajate în supermarketurile din Cluj-Napoca, Florești și Huedin. Anul trecut, datorită acestei campanii, s-au adunat peste 17 tone de alimente.

Produsele alimentare ajung în fiecare an la copii, bătrâni, familii defavorizate sau persoane cu dizabilități.

Cei care își doresc să facă un bine de sărbători pot dona alimente neperisabile în supermarketuri până în 20 decembrie. De asemenea, pentru a oferi un dar copiilor cu afecțiuni oncologice, voluntarii de la Asociația Magic oferă mai multe informații pe rețelele de socializare sau pe www.asociatiamagic.ro. Iar cei care vor să-l sprijine pe maratonistul Vlad Pop în demersul său de a le a oferi copiilor burse educaționale pot dona 2 euro prin mesaj la numărul 8844, cu textul BURSA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite