Omul de afaceri Nelu Iordache, pus sub acuzare pentru trafic de influență. A fost luat de procurorii DNA dintr-un avion care pleca la Roma

21 iulie 2021, 11:18

Omul de afaceri a fost audiat mai bine de 8 ore la DNA și, la final, a fost pus aub acuzare pentru trafic de influență și dare de mită legat de insolvența companiei sale, Romstrade.

Ca să scape de întrebările reporterilor, Iordache a rupt-o la fugă.

Nelu Iordache mai are două procese penale în instanță. Într-unul a primit o condamnare la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru evaziune fiscală și delapidare de 2 milioane de euro. În alt caz, are o condamnare de 6 ani și 3 luni de închisoare pentru fraude cu fonduri europene alocate pentru autostrăzii Nădlac – Arad. Ambele condamnări nu sunt însă definitive. În dosarul privind autostrada, verdictul definitiv ar putea veni la sfârșitul lui august.

ACTUALIZARE Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA direct din avion, el se afla într-o cursă care urma să plece la Roma, a transmis Alexandru Costache, pentru Telejurnal. Pilotul aeronavei a anunțat că unul dintre pasageri – e vorba de Nelu Iordache – are o problemă cu actele, imediat procurorii au urcat în avion, l-au luat și l-au adus la DNA.

Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni la întoarcerea din concediu din Italia și a fost adus la DNA, a transmis Alexandru Costache, pentru Telejurnal.

Este vorba de un nou dosar de corupție. El este acum audiat de procurori.

Nelu Iordache are mai multe dosare trimise în judecată, de exemplu în martie anul acesta a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de detenție pentru evaziune fiscală, o evaziune de 2 milioane de euro, și ar fi fost prejudiciată fosta lui companie, Blue Air. Decizia nu e încă definitivă, apelul se judecă la Curtea de Apel București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite