Omul de afaceri Ștefan Mandachi explică cum poți cumpăra 1 cm din autostrada lui și cum poți ajuta în lupta împotriva coronavirusului

1 aprilie 2020, 10:19

Ștefan Mandachi povestește cum i-a venit ideea campaniei inedite de vânzare a metrului de autostradă și unde ajung banii strânși astfel.

Prima dată m-am gândit să ajut un ONG să stângă bani și nu mi-a venit nicio idee originală. M-am gândit că trebuie să merg în zona asta ca să pot să stârnesc oamenii, să conving antreprenorii din oraș, sucevenii, moldovenii și toți românii, să doneze substanțial (…) Este cea mai mare strângere de fonduri din Suceava. Timpul? Cinci zile. Suntem foarte mulți antreprenori care ne-am unit. Sunt antreprenori din Suceava, oameni de rând care cumpără un centimetru, 10 cm, 100 cm, chiar și 1.000 cm. Noi emitem un certificat de proprietate simbolic, care este trimis fiecărui cumpărător„.

Toți banii se duc către Crucea Roșie. Acum, cei implicați caută ventilatoare, măști cât mai ieftine și la prețuri cât mai corecte, pentru că, explică omul de afaceri, pot interveni speculanți.

Campania este încă în derulare și va continua până va fi atinsă suma de 3 milioane de euro.

Suma strânsă până acum este de 600 de milioane de euro.

Ștefan Mandachi explică cum putem cumpăra câțiva centimetri din metrul de autostradă.

Intrați pe site-ul www.1cm.ro, veți primi un certificat și aveți toate conturile Crucea Roșie pe site (…) Ar fi bine dacă toată atenția ar fi acum îndreptată către Suceava, pentru că a devenit un oraș pustiu. Toți sucevenii sunt dominați de un sentiment de frică, sunt dominați de un sentiment de confuzie, pentru că ne rugăm în case să nu ni se facă rău. Cel mai riscant lucru acum este să ajungem la spitalul din Suceava, de unde putem veni infectați cu coronavirus„.

Spitalul din Rădăuți va fi unul dintre beneficiarii acestei campanii.

Achiziția materialelor este greoaie, explică omul de afaceri. De exemplu, toți furnizorii de ventilatoare dau termen de livrare în noiembrie, și dacă se achită 50% livrarea ar fi în iunie sau la sfârșitul lui mai.

Dorim să evităm echipamentele din China și am vrea să ne focusăm pe cele care vin din Germania, Franța sau Israel. Sunt mai calitative (…) La Suceava sunt foarte puține ventilatoare și aici arde cel mai tare.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite