OMS: Transportatorii aerieni cer prețuri scandaloase pentru transportul echipamentelor medicale

Organizația Mondială a Sănătății
Organizația Mondială a Sănătății
9 decembrie 2020, 09:42

Distribuția vaccinurilor către țările cu venituri mici și mijlocii va fi dificilă, din cauza serviciilor aeriene menținute la sol în unele locuri și se poate baza pe chartere, a declarat pentru Reuters Paul Molinaro, șeful OMS pentru suport operațiuni și logistică.

Inflația prețurilor a fost o caracteristică în creștere în transportul aerian de mărfuri, cu „creșteri generale, în special din noiembrie”, a spus Molinaro.

El a citat o ofertă de preț primită pentru un transport de gheață uscată, necesară în laborator, care este de aproximativ 20 de ori mai mare decât norma.

„Tocmai am primit o ofertă de la o companie – una mare care va rămâne fără nume – din Dallas (Texas) SUA către Sierra Leone, Freetown – la 105 dolari pe kilogram, ceea ce este scandalos”, a spus el. „Prețul normal” ar fi de la 4 la 6 dolari pe kilogram, a spus el.

Molinaro a spus că o serie de factori au determinat majorarea prețurilor, inclusiv o creștere acomerțului electronic mai mare decât de obicei înainte de Crăciun, în condițiile în care blocajele țin oamenii acasă.

„Așadar, avem o creștere a tarifelor de transport aerian din China din cauza introducerii noului iPhone, din cauza introducerii Play Station 5 și din cauza faptului că produsele sunt oricum la mare căutare”, a spus el.

Economistul-șef al organizției transportatorilor aerieni IATA, Brian Pearce, a declarat reporterilor majorarea tarifelor este urmarea cererii de Crăciun și că prețurile ar trebui să se diminueze la începutul anului viitor la timp pentru furnizarea vaccinurilor.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite