OMS avertizează asupra naționalismelor în domeniul vaccinurilor

14 august 2020, 13:51

Economia mondială nu-și va putea reveni pe deplin decât dacă noul coronavirus este învins peste tot în lume, așa că este în interesul țărilor să coopereze, consideră OMS. Instituția a atras atenția că cererea excesivă și competiția pentru obținerea unui vaccin eficient generează un așa numit naționalism al vaccinurilor și un risc de umflare a prețurilor.

Suntem în discuții cu Rusia pentru informații suplimentare legate de vaccinul anunțat de ei, au precizat oficialii OMS, care au avertizat asupra modului parșiv în care evoluează pandemia.

Ape calme nu înseamnă că furtuna s-a încheiat. Putem fi în ochiul furtunii și să nu știm. Deci cred că e nevoie de vigilență maximă acum. Iar ţările care au înregistrat progrese, să le menţină.

„Nouă dintre vaccinurile testate clinic în lume vor fi disponibile dintr-un fond sprecial creat la nivelul OMS, care mai are nevoie de 30 de miliarde de dolari”, a spus directorul organizației.

S-au transmis vești liniștitoare privind eventuala contaminare prin alimente. „Nu există dovezi care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului. Oamenii ar trebui să se simtă în siguranţă. Nu trebuie exacerbate astfel de informații, oamenii se tem destul de pandemie”, a apreciat responsabilul OMS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite