OMS anunță peste 200.000 cazuri de COVID-19 și peste 8.000 de decese. Angela Merkel: Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o astfel de provocare

19 martie 2020, 07:44

Acest coronavirus reprezintă o amenințare fără precedent. Dar este o ocazie să ne unim împotriva unui inamic comun, un inamic al umanității, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom.

Tedros Adhanom: „Peste 200.000 cazuri de COVID-19 au fost semnalate la OMS. Peste 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Peste 80% din cazuri au fost înregistrate în Europa şi în Pacificul de Vest. Ştim că multe ţări se confruntă cu o escaladare a epidemiei şi se simt copleşite.”

Oficialul OMS a subliniat că doar măsurile de distanțare socială, luate recent de numeroase țări europene, nu sunt suficiente. El a precizat că vorbește cu șefi de stat, cu oficiali din domeniul sănătății permanent, ajutându-i să stabilească priorități, în funcție de situația specifică a fiecărei țări.

Tedros Adhanom: „OMS recomandă în continuare izolarea, testarea şi tratarea fiecărui caz suspect prin urmărirea fiecărui contact ca modalitate de răspuns în fiecare ţară.”

Într-un discurs televizat, cancelarul Angela Merkel a îndemnat cetățenii să respecte distanțarea socială recomandată de autorități și să limiteze riscul de a se infecta unii pe alții. În cadrul democrației, explicăm deciziile politice în mod transparent, a declarat cancelarul german.

Angela Merkel: „Vreau să vă spun: este o criză serioasă. Trataţi-o cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de multă solidaritate.”

A fost prima adresare către națiune televizată a cancelarului Merkel în 14 ani de putere, în afara mesajelor rostite cu ocazia Anului Nou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite