OMS: Imunizarea este foarte importantă în această perioadă. COVID-19 nu va dispărea prea curând. Să rămânem vigilenți!

30 aprilie 2020, 22:38

Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa: Pentru guverne şi autorităţile sanitare vreau să precizez: serviciile de vaccinare sunt esenţiale. Dacă ele au fost întrerupte, trebuie luate măsuri cât mai repede posibil pentru reluarea lor.

Departamentul pentru Europa din cadrul OMS a avertizat asupra recrudescenței rujeolei, care a afacetat 6000 de persoane în 2 luni, în acest an.

Experții au insistat asupra necesității imunizarii și au subliniat că sistemul de sănătate trebuie să funcționeze în paralel cu îngrijirile pacienților infectați cu noul coronavirus.

Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa: Pentru părinţi am următorul mesaj: Nu faceţi nicio greşeală. Alegerea cea mai sigură, şi în timpul pandemiei, este să vă vaccinaţi copiii.

Trebuie să rămânem vigilenți, să avem răbdare, să fim pregătiți pentru eventuale noi măsuri împotriva Covid-19, au declarat reprezentanții Organizației, care cred că noul coronavirus nu va dispărea prea curând.

Mai mult, autoritățile din Malaezia au spus că experții săi au descoperit o mutație a virusului, care l-ar face mai contagios.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă