OMS: Doar prin respectarea strictă a regulilor sanitare vom învinge pandemia

27 iulie 2020, 19:09

Noul coronavirus se mișcă atunci când are ocazia fie în interiorul unei granițe, fie între țări. Iar restricțiile de călătorie nu sunt eficiente dacă nu sunt corelate cu celelalte măsuri de igienă, cu distanțarea socială și cu purtarea măștii. Acestea sunt câteva observații făcute de responsabilii OMS la 6 luni de la declararea pandemiei de Covind-19.

Doar prin respectarea strictă a regulilor sanitare vom învinge pandemia, a declarat șeful organizației, care a lăudat Canada, China, Germania și Coreea de Sud pentru modul în care gestionează situația.

Nu suntem prizonierii pandemie. Fiecare poate schimba situația, iar presiunea guvernelor asupra virusului este clar că împinge în jos numerele, au apreciat oficialii OMS.

Creșterea infectărilor în mai multe state europene a determinat reintroducerea restricțiilor de călătorie. Un impact serios a avut decizia Londrei de a plasa în carantină, peste noapte, persoanele care sosesc din Spania.

Între timp, în Belgia purtatea măștii este obligatorie nu numai în interior, ci și în spațiile deschise aglomerate.

Iar în Bavaria, autoritățile au cerut guvernului federal pârghii ca să poată face teste în aeroporturi tuturor persoanelor care revin din vacanță.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite