OMS: COVID-19 provoacă mai puține decese decât alte coronavirusuri și nu afectează atât de grav copiii

19 februarie 2020, 07:54

Câteva vești bune aduse de Organizația Mondială a Sănătății, în mijlocul dezastrului: COVID-19 nu este atât de letal ca alte coronavirusuri și nu afectează atât de grav copiii.

Nu există încă o explicație pentru faptul că riscul de deces crește odată cu vârsta celor afectați.

80% dintre pacienții infectați au doar simptome ușoare. 2% mor din cauza bolii.

S-au vindecat până acum peste 10.000 de pacienți. Plasma din sângele lor ar putea oferi un tratament pentru bolnavi. E una dintre cele mai recente teorii pentru o afecțiune împotriva căreia încă nu există nici vaccin, nici antivirale specifice.

Persoanele vindecate se declară gata să fie incluse în programul de cercetare.

Cel mai mare focar de infecție din afara Chinei rămâne luxoasa navă de croazieră Diamond Princess, ancorată în portul japonez Yokohama.

Din 3.700 de pasageri și membri ai echipajului care se aflau inițial la bord, au fost infectați peste 540.

Vasul iese miercuri din carantină, dar evacuările au început deja. Țări din întreaga lume organizează operațiuni de repatriere a propriilor cetățeni.

Așteaptă să plece miercuri și cei 16 români care au rămas la bord. Vor părăsi vasul pe baza unui certificat de sănătate eliberat de japonezi și pot fi supuși ulterior unei noi carantine, de 14 zile.

Românul care fusese pe vas și e infectat cu coronavirus rămâne internat într-un spital din Japonia. Este în stare bună, stabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite