Omicron strică planurile de sărbători în marile capitale

22 decembrie 2021, 20:59

 

Dezamăgire pentru londonezi, de Revelion nu vor mai putea să iasă în stradă, în Trafalgar Square, aşa cum erau obişnuiţi din alţi ani. Orice festivitate a fost anulată, măsură care îi împarte pe britanici în două tabere: îngrijoraţii care cer mai multe restricţii şi cei care spun în mod clar că sunt ostili acestora.

Prin anularea festivităţilor de Anul Nou, Londra calcă pe urmele Parisului, care a anunţat deja renunţarea la focurile de artificii şi concertele planificate pe celebrul bulevard Champs-Elysees. Contaminarea cu Omicron va deveni majoritară în Franța între Crăciun și Anul Nou, preconizează experţii, iar până la revelion se vor depăşi 100.000 de contaminări zilnic.

Cu doar două zile înainte de Crăciun Catalonia a decis să introducă din nou carantina de noapte şi să limiteze reuniunile la maxim 10 persoane, aşa că toate petrecerile la restaurante se vor încheia înainte de miezul nopţii şi mulţi au decis să-şi anuleze rezervările. În plus capacitatea localurilor a fost redusă la jumătate.

Răvăşit de pandemie, sub ameninţarea variantei Omicron, uriaşul New York pregăteşte totuşi spectacolul de Anul Nou din Times Square devenit celebru în toată lumea, deşi încă sunt semne de întrebare dacă nu cumva vor fi impuse restricţii de ultim moment.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite