Omicron, noua variantă de COVID-19 | UE, SUA și Canada își închid frontierele pentru călătorii din 7 țări sud-africane. Unul dintre marii fabricanți de vaccinuri a anunțat că va dezvolta o doză de rapel specifică

Țări din întreaga lume iau măsuri pentru limitarea răspândirii noii variante de coronavirus, Omicron. Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada își închid frontierele pentru călătorii din șapte țări sud-africane. Este neclar în ce măsură actualele vaccinuri pot face față noii tulpini, dar unul dintre marii fabricanți a anunțat că va dezvolta o doză de rapel specifică.

27 Noiembrie 2021, 14:31 (actualizat 27 Noiembrie 2021, 14:36) Știrile TVR |

Republica Africa de Sud are mai multe centre universitare şi medicale de ultimă generaţie. Este unul dintre motivele pentru care noua variantă a fost identificată atât de repede şi cercetările continuă.

Între timp, majoritatea statelor impun restricţii pentru călătorii din şapte state africane: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Zimbabwe. Multe ţări europene se confruntă cu o escaladare a cazurilor de COVID-19 şi nu-şi pot permite complicaţii. După măsuri drastice luate de state ca Austria şi Germania, acum Olanda intră în lockdown parţial până pe 14 decembrie.

Premierul Olandei: Începând de duminică, 28 noiembrie, totul în Olanda va fi închis, între orele 5 după-amiază şi 5 dimineaţă. Asta înseamnă magazine, săli de sport, industria hotelieră, teatre, cinematografe,saloane de coafură şi săli de evenimente.

Excepţie de la aceste măsuri sunt magazinele alimentare şi farmaciile, care rămân deschise până la 8 seara.

Premierul Rutte spune că spitalele din Olanda sunt supra-solicitate, din ce în ce mai multe intervenţii chirurgicale uzuale şi chiar transplanturi trebuie amânate din cauza numărului de bolnavi de Covid.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI