Omagiu pentru regizorul Radu Gabrea. Filmul “Mănuși roșii” a impresionat publicul din Capitală

Radu Gabrea este omagiat la un cinema din Capitală, acolo unde spectatorii pot viziona, pentru prima dată, trilogia completă realizată de regizor după romanele lui Eginald Schlattner. Sâmbătă seara, proiectarea filmului “Mănuşi Roşii”, al doilea din această serie, a impresionat publicul până la lacrimi.

25 Februarie 2018, 16:02 (actualizat 25 Februarie 2018, 16:25) |
Omagiu pentru Radu Gabrea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Filmul „Mănuşi roşii” este o adaptare a best-seller-ului scris de Eginald Schlattner. Acesta prezintă ancheta la care a fost supus tânărul Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestari inițiată de Securitate în anii ce au urmat revoluției din 1956, din Ungaria.

E un rol foarte dificil pentru ca s-au născut o grămadă de cotroverse pe acest roman al lui Schlattner pentru că colegii lui care au fost trădați în realitate au aflat de fapt o dată cu publicarea romanului cine i-a turnat de fapt. Exact aceste nuanțe trebuia să le introducem în film” – Alex Mihăescu, actor în rolul principal.

A durat câţiva ani doar scrierea scenariului. A fost un film făcut cu multă dragoste, dar e un film greu. A fost ambiţia lui Radu să facă această trilogie” – actrița Victoria Ciocaș.

Radu a avut și această calitate și anume curajul de a spune ce gândești. Și acest curaj şi l-a asumat indiferent de vremuri, indiferent de adversari” – Andras Demeter, actor.

Acesta este un mare merit al lui Radu Gabrea, că el scotea la iveală subiecte foarte puțin discutate și foarte puțin cunoscute, mai ales de tinerele generații” – Mihai Fulger, critic de film, director al Arhivei Naționale de Film.

După vizionare, spectatorii au ieşit cu lacrimi în ochi din sală.

Trilogia cuprinde filmele „Cocoșul decapitat”, „Mănuși roșii” și „Pianul în ceață”.

Premiera post mortem a ultimei pelicule din serie are loc duminică seara.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 8°C 9°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI