Omagiu pentru regizorul Radu Gabrea. Filmul “Mănuși roșii” a impresionat publicul din Capitală

25 februarie 2018, 16:02

Filmul „Mănuşi roşii” este o adaptare a best-seller-ului scris de Eginald Schlattner. Acesta prezintă ancheta la care a fost supus tânărul Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestari inițiată de Securitate în anii ce au urmat revoluției din 1956, din Ungaria.

E un rol foarte dificil pentru ca s-au născut o grămadă de cotroverse pe acest roman al lui Schlattner pentru că colegii lui care au fost trădați în realitate au aflat de fapt o dată cu publicarea romanului cine i-a turnat de fapt. Exact aceste nuanțe trebuia să le introducem în film” – Alex Mihăescu, actor în rolul principal.

A durat câţiva ani doar scrierea scenariului. A fost un film făcut cu multă dragoste, dar e un film greu. A fost ambiţia lui Radu să facă această trilogie” – actrița Victoria Ciocaș.

Radu a avut și această calitate și anume curajul de a spune ce gândești. Și acest curaj şi l-a asumat indiferent de vremuri, indiferent de adversari” – Andras Demeter, actor.

Acesta este un mare merit al lui Radu Gabrea, că el scotea la iveală subiecte foarte puțin discutate și foarte puțin cunoscute, mai ales de tinerele generații” – Mihai Fulger, critic de film, director al Arhivei Naționale de Film.

După vizionare, spectatorii au ieşit cu lacrimi în ochi din sală.

Trilogia cuprinde filmele „Cocoșul decapitat”, „Mănuși roșii” și „Pianul în ceață”.

Premiera post mortem a ultimei pelicule din serie are loc duminică seara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite