Omagii pentru Regele Mihai. Ceremonie religioasă la Lausanne, Elveția

12 decembrie 2017, 14:10

A fost ultima zi în care cei care l-au cunoscut și l-au admirat pe Regele Mihai și-au putut prezenta omagiile la Biserica Ortodoxă Greacă din Lausanne. Mai multe personalități s-au recules la căpătâiul Majestății Sale. Trimisul nostru special în Elveția, Diana Dumitrașcu, a transmis de acolo. TVR 1 a transmis în direct ceremonia religioasă de la Lausanne.

La ora 14.00 ora Elveției (ora 15.00, ora României) a început cea mai importantă ceremonie religioasă de la căpătâiul Majestății Sale, a transmis Diana Dumitrașcu, de la Lausanne. Este ziua despărțirii Regelui Mihai de Elveția, țară care l-a adoptat în ultimii aproape 70 de ani.

La ceremonie au participat ASR Principesa Elena împreună cu soțul ei, ASR Principesa Sofia, ambasadorii României la Berna și Geneva, un membru al Consiliului regal, alți prieteni și apropiați.

Copleșite de durere, Principesele Elena și Sofia s-au rugat pentru sufletul tatălui lor.

În capela mică de la Lausanne au venit și apropiați ai Majestății sale, dar și români care nu l-au cunoscut personal pe Rege și au străbătut mii de kilometri ca să-și ia rămas bun de la ultimul monarh al României.

Slujba a fost oficiată în 3 limbi – franceză, română și greacă.

Altețele lor Regale principesele Elena și Sofia vor călători în avionul care va aduce sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai la București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite