Om lângă om la coadă la telecabina din Poiana Brașov. Stațiuni de la sute de kilometri depărtare, pline de turiști

2 februarie 2021, 19:51

Așa arată de câteva zile coada de la telecabina din Poiana Brașov. Umăr la umăr, sute de turiști așteaptă cu nervii întinși la maximum să prindă un loc la urcarea pe pârtie.

Ca să evite astfel de situații, românii sătui de cozi au sperat că vor găsi pârtii mai libere în alte zone din țară, la sute de kilometri depărtare. Însă planurile de acasă nu s-au potrivit cu realitatea din teren.

În stațiunea suceveană Rarău, turiștii s-au bucurat din plin de zăpada perfectă de pe pârtie. Doar că, pentru a ajunge acolo, au avut de înfruntat coada de 40 de minute la telegondolă.

Stațiunea Harghita Băi, altădată printre cele mai puțin aglomerate din țară, a devenit un adevărat furnicar în ultimele zile. Pârtiile excelente și peisajele superbe, dar și prețurile mai mici au atras mii de turişti. Închirierea unui echipament complet pentru schi costă 45 de lei, iar lecţiile pentru începători variază între 30 și 100 de lei pe oră.

În ciuda aglomerației, cei mai mulți turiști au respectat regulile sanitare, ajutați și de prezența jandarmilor în zonă.

Dacă în anii trecuți mulți români mergeau la schi în Austria sau Italia, din cauza pandemiei, au ales acum Bulgaria. În Bansko, o destinație deja tradițională pentru turiștii noștri, pe pârtie se vorbește aproape exclusiv limba română.

Cei mici, dar și părinții lor se mai pot bucura de zăpadă și de vreme bună până pe 7 februarie, ultima zi de vacanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite