Olt: Deces bărbat testat pozitiv cu SARS-CoV-2, la întoarcerea din Marea Britanie. Doi contacți, infectați

Coronavirus. Spital
Coronavirus. Spital
26 ianuarie 2021, 17:21

„Pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID, a stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal, înţeleg că starea lui s-a deteriorat de pe o zi pe alta stând acasă. În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ şi, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%, fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR”, a declarat medicul Florin Popa.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în mediul rural, a decedat pe 23 ianuarie la SJU Slatina, la trei zile de la internare.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, bărbatul de 34 de ani prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt: stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Doi contacţi de familie ai bărbatului întors recent din Marea Britanie au fost de asemenea testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

DSP Olt a prelevat probe de la cei doi contacţi testaţi pozitiv şi le va trimite la un laborator din Bucureşti în vederea reidentificării virusului, adică a secvenţierii genomice care permite indicarea tulpinii de virus.

 

 

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite