Olimpiadele naționale, în plină desfășurare. Rezultatele bune le pot asigura elevilor un loc în lotul pentru etapa internațională sau la facultate

11 aprilie 2023, 21:02

La Iași s-au strâns anul acesta elevii care vor să devină medici, specialiști în biochimie, ori pur și simplu le place materia.

Întrebată cum îi încurajează pe elevi, inspectorul de biologie Irina Rusu le transmite ”să aibă încredere în ei în primul rând pentru că ei concurează cu ei înșiși”.

270 de elevi, cei mai buni din țară, la biologie, dau o probă practică și teoretică. Rezultatele le pot asigura un loc la facultate sau în lotul pentru olimpiada internațională din Emirate, din iulie.

”Joi e proba de selectare pentru lotul lărgit, elevii care iau premii și mențiuni sunt cei care pot participa la proba de baraj”, a spus Lorela Cardan, inspector de biologie, ISJ Iaşi.

La Cluj Napoca s-au întrecut cei mai buni elevi din țară la limbi străine. Cei mai mulți, la engleză.

Pentru patru zile, Alba Iulia s-a transformat în cetatea muzicii. Patru sute de elevi își demonstrează talentele la diferite instrumente sau la canto.

”Sunt împărțiți pe 12 secțiuni de instrumente și vineri va fi festivitatea de premiere”, a spus prof. Daniel Fonoage, director, Liceul de Arte din Alba Iulia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite