Cei mai păziți matematicieni ai lumii sunt la Cluj. La Olimpiada Internațională de Matematică participă și fiul lui Bashar al-Assad

3 iulie 2018, 20:59

Este pentru a șasea oară când Cluj Napoca găzduiește Olimpiada Internațională de Matematică. 350 de persoane, majoritatea voluntari se asigură ca evenimentul să fie un succes.

De securitatea competiției se ocupă peste 100 de jandarmi și polițiști. Este o mobilizare impresionantă mai ales că din delegaţia Siriei face parte şi fiul cel mare al președintelui Bashar al Assad. Hafez poartă numele bunicului său, și el fost președinte al țării arabe.

Siria a cerut măsuri speciale de securitate pentru Hafez al Aassad, fiul de 16 ani al președintelui Siriei, Bashar al Assad. El a participat și anul trecut la olimpiada de matematică, unde a ocupat locul 528 din 615 participanți.

Lotul României este format din șase elevi. Cinci învaţă la licee din București, iar unul, in Constanța.

Sigla Olimpiadei Internaționale de Matematică este alături de cea a TVR Cluj, co-producător al evenimentului. Organizarea costă aproximativ un milion de euro. Jumătate din sumă provine din surse bugetare, iar cealaltă jumătate, din sponsorizări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite