Olimpiada de la Tokyo: Sportivii, ameninţaţi cu excluderea, în cazul încălcării regulilor anti-Covid (teste zilnice și purtarea măștii)

Sportivii ar putea fi sancţionaţi financiar sau excluşi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cazul încălcării regulilor anti-Covid, mai ales testele zilnice şi purtarea măştii, au avertizat marţi organizatorii, prezentând regulile actualizate cu 37 de zile înainte de startul competiţiei, transmite AFP.

15 Iunie 2021, 20:14 (actualizat 29 Iunie 2021, 10:56) |
Noi reguli pentru sportivii de la Olimpiadă / FOTO: https://gtimg.tokyo2020.org/

Ultima versiune a manualului (''playbook'') pentru sportivi are 70 de pagini, cu benzi desenate pentru a explica regulile care, potrivit organizatorilor, vor garanta securitatea sanitară a Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august).

Responsabilii speră că aceste restricţii vor spori încrederea publicului japonez, care este sceptic, în ce priveşte posibilitatea organizării Jocurilor, chiar dacă pandemia încă nu este controlată.

Responsabilii olimpici şi organizatorii Tokyo-2020 au pus accentul pe sancţiuni prevăzute pentru sportivii care încalcă regulile, cum ar fi avertismente, amenzi, eventual "o ineligibilitate sau excludere temporară sau permanentă de la Jocuri".

Ei nu au precizat dacă sportivii pot fi excluşi de la viitoarele Jocuri Olimpice precum şi de la cele de la Tokyo.

"Aşteptăm de la voi să respectaţi regulile, însă dacă nu o faceţi, ar putea fi dictate sancţiuni împotriva voastră", a declarat Pierre Ducrey, director de operaţiuni al Jocurilor în cadrul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Organizatorii au anunţat deja măsuri precum teste zilnice pentru sportivi şi urmărirea prin GPS a ziariştilor veniţi din străinătate, în încercarea de a linişti publicul japonez.

Cu ceva mai mult de cinci săptămâni înaintea Jocurilor, Tokyo se află încă în stare de urgenţă sanitară şi nu a fost luată încă nicio decizie privind accesul spectatorilor locali, după interdicţia fără precedent a spectatorilor veniţi din străinătate, anunţată în luna martie.

Organizatorii încearcă să schimbe datele problemei, insistând asupra măsurilor de securitate luate de ei şi a faptului că majoritatea sportivilor şi a persoanelor prezente în satul olimpic vor fi vaccinate şi ţinute departe de publicul japonez.

"Regulile jocului există pentru a fi respectate, nicio încălcare", a afirmat un alt oficial al CIO, Christophe Dubi, într-o conferinţă de presă comună.

Organizatorii nu au precizat ce sancţiuni se vor aplica pentru ce abateri şi au adăugat că nu pot oferi detalii despre valoarea amenzilor potenţiale.

O comisie de disciplină va fi însărcinată să evalueze încălcările şi sancţiunile potenţiale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TOKYO 2020
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI