„Olimpiada” cârnaților de la Sfântu Gheorghe

16 noiembrie 2019, 19:52

Competiția gastronomică ce are loc în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe a fost dedicată în exlucivitate cârnaților. Cu boia sau fără, tocați la mașină sau cu barda măcelarului, cârnații au fost degustați de juriu, dar și de vizitatori.

Dacă mulți bucătari au preferat rețetele tradiționale testate de-a lungul timpului, alții au introdus ingrediente tipice gastronomiei de lux, de exemplu trufele negre.

Deși cârnații au fost în centrul atenției, de la regalul gastronomic nu au lipsit nici alte specialități tradiționale bucătariei românești între care pita cu untură și ceapă sau fasolea cu ciolan.

Rețetele bucătarilor au fost pe măsura apetitului publicului care a plătit 10 lei de persoană pentru a degusta delicioasele produse.

La finalul concursului, rețeta de cârnați câştigătoare va fi preluată de către o companie locală şi introdusă în producţie.

În plus, câștigătorul va reprezenta România la celebrul Festival al Cârnaților organizat la Békéscsaba în Ungaria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite