Oligarhi ruși și firme aflate sub sancțiuni, la COP27 | Gazprom a trimis la Sharm el Sheik 6 delegați

14 noiembrie 2022, 09:24

Discuţiile COP27 asupra climei au fost în mare parte de dezbateri despre modul în care lumea ar trebui să se adapteze la deficitul de gaze ruseşti. Aceasta urmează lunilor de temeri în Europa în legătură cu penuria de energie care decurge din decizia Moscovei de a opri brusc livrările de gaz către Europa, ca răspuns la sancţiunile internaţionale după invaza din Ucraina.

Prezența lobbyiștilor din industrie și a directorilor din industria petrolului și gazelor, inclusiv șase reprezentanți ai Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia, un grup de lobby, sugerează că Rusia folosește discuțiile cruciale privind climă pentru a stimula afacerile, sugerează publicația britanică The Guradian.

De asemenea, sugerează că delegația rusă ar putea căuta să promoveze industrii neautorizate, cum ar fi unele metale și îngrășăminte, care sunt legate de impactul Rusiei asupra aprovizionării globale cu alimente și de creșterea costului produselor alimentare, în special în sudul global. Majoritatea liderilor lumii prezenți la Sharm el Sheik au făcut referiri, în contextul Conferinței, la agresiunea Rusiei în Ucraina.

Președintele polonez Andrzej Duda: Consecințele agresiunii Rusiei sunt crize și costuri uriașe care pun în pericol implementarea în timp util a tranziției climatice, precum și atingerea în timp util a obiectivelor propuse. De asemenea, generează emisii suplimentare care depășesc nivelul celor produse de un număr de țări în curs de dezvoltare în intervalul de un an.

Rusia este al patrulea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume și al treilea cel mai mare furnizor de petrol, după SUA și Arabia Saudită, cu un istoric asupra mediului, care include un deceniu de foraj în Arctica pentru aprovizionarea suplimentară cu combustibili fosili, pe măsură ce temperaturile globale cresc, iar permafrostul se topește. Un membru al delegației ucrainene la Conferința din Egipt a declarat că acești oligarhi, ca Deripaska sau Melnicenko, pe lista sancțiunilor americane britanice și europene, nu pot opri războiul sângeros, dar totuși sunt prezenți la Sharm el Sheiq.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite