Olguţa Vasilescu: Termenul de transmitere a actelor adiţionale la contractele de muncă în Revisal, prelungit până la 31 martie 2018

14 decembrie 2017, 15:08

”Ca urmare a consultărilor avute cu mediul de afaceri, în contextul întoarcerii sarcinii fiscale de la angajator la angajat, vă propunem astăzi un proiect de Hotărâre de Guvern prin care termenul de transmitere a actelor adiționale la contractele de muncă, în REVISAL, să fie prelungit, în mod excepțional, până la data de 31 martie 2018. Decizia este menită să vină în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceștia să aibă suficient timp la dispoziție pentru a transmite noile documente, în condițiile în care în REVISAL sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte, aferente unui număr de 5,5 milioane de angajați, unii dintre ei având mai mult de un contract de muncă”, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ea a mai precizat că același proiect de Hotărâre de Guvern mai prevede că, ulterior datei de 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile, indemnizațiile, sporurile sau alte adaosuri, în cazul contractelor de muncă în vigoare, către REVISAL, să devină de 20 de zile lucrătoare. ”Precizez că, în cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către Registru, cu o zi înainte ca angajatul să își înceapă activitatea. Reamintesc faptul că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se face cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL. Nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecția Muncii”, a mai spus Vasilescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite