Povești ale voluntarilor care sunt trup și suflet pentru refugiați. Olga Kharlan, multiplă campioană olimpică și mondială ucraineană, a ajuns la Vama Siret

6 martie 2022, 16:33

Dorina Anheliuc vorbește și limba ucraineană, ceea ce este de mare ajutor pentru refugiați. Departe de țara devastată de bombardamente, pentru oameni este o adevărată alinare să poată vorbi în limba maternă, să înțeleagă și să fie îndrumați mai ușor.

Dorina este zilnic printre refugiați ajutând cu orice e nevoie. Seara, cu părere de rău, e nevoită să plece acasă, unde are în grijă o bunicuță de 90 de ani. Ziua următoare, dis de dimineață, pornește din nou spre tabăra de refugiați de la Siret.

În fața durerii și a nenorocirilor suntem cu toții egali. În vama Siret, printre miile de oameni, am întâlnit-o și pe Olga Kharlan, multiplă campioană olimpică și mondială.

Ucraineanca, considerată cea mai rapidă sabreră din lume, a venit de la Bologna, unde locuiește în prezent, pentru a și salva o parte din familia rămasă în Ucraina.

Olga: „Tot ceea ce se întâmplă acum în ţara mea este un iad. Este un coşmar pe care îl trăim. Eu eram în Italia când a început, dar toată familia mea era la Kiev şi Nicolaev, care este acum într-o situaţie foarte grea, periculoasă. Sunt foarte îngrijorată. Îi iau pe sora mea şi pe nepotul meu în Italia, mulţumesc românilor, fără ei nu aş fi reuşit.”

Cumnatul ei a rămas să lupte împotriva invadatorilor. Iar părinții încă sunt în Nicolaev, oraș greu încercat de bombardamente și asalturi. Unii  dintre colegii și echipa ei se află încă în adăposturi în Ucraina.

Olga Kharlan are 4 medalii olimpice și a fost de 6 ori campioană mondială și de 8 ori campioană europeană.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite