Oleksii Potiomkin, prim balerin la Opera Națională a Ucrainei, a schimbat costumul de dansator cu echipamentul militar

Oleksii Potiomkin
Oleksii Potiomkin
2 martie 2022, 15:20

Oleksii Potiomkin a lăsat poantele și a plecat pe câmpul de luptă pentru a-și apăra țara. Vedeta baletului național ucrainean a decis să se angajeze în războiul dus de Rusia împotriva țării sale.

Pe profilurile sale de socializare, dansatorul a publicat câteva fotografii care îl înfățișează în echipament militar. De pe scena operei, Oleksii Potiomkin a ieșit pe teren pentru a-și apăra Ucraina de invazia rusă.

Dansatoarea argentiniană Ana Sophia Scheller a lăudat curajul colegului ei postând pe profilul său de Instagram mai multe fotografii în care îl descrie ca pe o persoană extraordinară: „O persoană extraordinară cu care am avut plăcerea să dansez. Un soț și un tată care luptă pentru pace. Şi pentru căminul lui. Este un erou pentru țara lui. Toată dragostea mea pentru tine Potiomkin.” Oleksii Potiomkin este din Kiev. Este căsătorit cu Jane Korshunova, dansatoare şi directoarea unei şcoli de dans din Lvov. Împreună au un băieţel, Misha.

În 2011 a terminat facultatea din Harkov și de-a lungul carierei sale a interpretat toate rolurile principale din spectacolele mondiale, de la Don Quijote la Lacul lebedelor.

A făcut înconjurul lumii pe poante și a câștigat medalia de argint la Concursul Internațional de Dans Clasic în 2006.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei