"Olandezul de la Cârlibaba", îndrăgostit de România

Deşi oficialii din Olanda nu sunt convinşi că locul României e în Schengen, mulţi olandezi de rând s-au îndrăgostit de ţara noastră. Unul dintre ei, scriitor şi antropolog, s-a mutat în urmă cu doi ani într-un sat din Bucovina. Şi a devenit "olandezul de la Cârlibaba", cum îi spun localnicii. Administrează împreună cu soţia sa o afacere în domeniul turismului, iar ceea ce doreşte cel mai mult este să arate tuturor frumuseţea ţării noastre.

01 Decembrie 2022, 13:27 (actualizat 01 Decembrie 2022, 13:38) Știrile TVR |

Daniel a visat dintotdeauna să trăiască într-o țară cu munți. Destinul l-a purtat mai întâi la malul oceanului, în arhipelagul indonezian, iar mai apoi l-a adus în Romania. Aici s-a îndrăgostit de muzica lui Enescu, de Eliade şi Cioran, dar mai ales de Bucovina. A decis să rămână, încântat de perspectiva de a-şi trăi viaţa în alt ritm, în prejma munţilor şi în sânul unei comunităţi rurale.

În România, Daniel a pus bazele unei afaceri în domeniul turismului. A început prin a renova o cabană de munte construită pe o stâncă în Cârlibaba.

Apoi, în cătunul Valea Stânii a amenajat un camping şi două căsuţe tradiţionale împreună cu soţia sa, Gabriela.

Turiştii pe care îi găzduieşte, atât din ţară cât şi din străinătate, îl întreabă uimiţi de ce au ales să locuiască în România. Iar atunci Daniel le arată pădurea, apa curată a Bistriţei şi îi invită să descopere gastronomia tradiţională. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care Daniel iubeşte România.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI