Olanda prelungește până pe 2 martie restricțiile impuse în pandemie. Școlile primare și grădinițele se redeschid însă din 8 februarie

Mark Rutte premierul Olandei
Mark Rutte premierul Olandei
2 februarie 2021, 22:59

Restricţiile, care urmau să se încheie pe 9 februarie, sunt cele mai severe pe care le-a cunoscut ţara până acum. Școlile, magazinele numite „neesenţiale”, cafenelele şi restaurantele au fost închise și a fost permisă vizita unui singur invitat zilnic în fiecare gospodărie.

„Am ajuns la concluzia că este inevitabil să prelungim aproape în totalitate restricţiile actuale până la 2 martie”, a declarat Mark Rutte în cursul unei conferinţe de presă dedicate gestionării crizei sanitare.

„Nu putem ignora emergenţa rapidă a tulpinei britanice. Şi ştim că, dacă ne arătăm prea optimişti acum, vom vedea în curând nota de plată”, a mai spus el.

Ministrul Educaţiei anunţase deja la sfârşitul săptămânii trecute deschiderea şcolilor primare.

Guvernul olandez este sub presiune de când a fost instituită, pe 23 ianuarie, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 21.00 şi 04.30. Măsura a declanşat cele mai grave revolte din Olanda din ultimii 40 de ani.

Autorităţile olandeze afirmă că numărul infecţiilor este în scădere. Până la două treimi însă din noile cazuri de COVID-19 au legătura cu tulpina britanică.

Mark Rutte a mai făcut cunoscut că interdicţia de circulaţie pe timp de noapte urmează să fie ridicată pe 10 februarie, dar va cere, totuşi, avizul comitetului ştiinţific responsabil de consilierea guvernului cu privire la gestionarea crizei de sănătate.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite