Olanda: Dispozitiv cu ajutorul căruia paraplegicii îşi pot recăpăta mobilitatea, realizat de studenți

14 august 2018, 16:59

Gândit ca un exoschelet, acționat de o multitudine de motorașe comandate prin intermediul unui computer integrat, aparatul dezvoltat de studenții olandezi este unul revoluționar.

Magali Ponds, Universitatea Tehnica din Delft: „Vrem sa redam mobilitatea completă persoanelor cu fracturi ale coloanei vertebrale, persoanelor paraplegice. Acestea se vor putea ridica și umbla din nou grație acestui aparat.”

Aparatul, care permite de la mișcări simple, până la urcarea de scări, are un rol important și în reconstrucția musculară și corectarea posturii. Echipa de studenți adaugă în fiecarea an noi facilități modelelor pe care le creează.

Realizarea unui astfel de dispozitiv poate să ajungă până la 100 de mii de euro, însă aceste cifre sunt variabile, întrucât exoscheletul este realizat pe măsura celui care urmează să îl poarte.

De asemenea, el nu poate fi cumpărat din magazine sau online, pentru că este dezvoltat de studenții de la Universitatea din Delft într-un ritm de unul pe an. Pentru ca o persoană să poată primi un astfel de exoschelet trebuie sa participe la un soi de concurs, iar studenții își bazează dezvoltarea acestui model pe crowdfunding.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite