Olaf Scholz: România, Bulgaria și Croația îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen. Klaus Iohannis: Îi mulțumesc cancelarului german pentru susținere

29 august 2022, 12:44

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase” şi afirmă că „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”.

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, promite cancelarul.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit cancelarului german pentru susținerea României în Schengen, un obiectiv strategic al țării noastre.

Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a reacționat printr-o postare în care a scris că românii merită cu prisosință această decizie: ”Astfel, atât românii care călătoresc în scop personal sau turistic, cât și transportatorii de mărfuri nu vor mai fi nevoiți să piardă timp prețios cu verificările de la granițele statelor membre Schengen. Mai ales în cazul transportatorilor, asta va însemna scurtarea semnificativă a timpilor de așteptare în frontieră, deci curse operate mai rapid, cu costuri mai reduse. Îi mulțumesc lui Olaf Scholz pentru susținerea sa sinceră în favoarea României. Ca lider al PSD, mă bucur mult că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanți lideri de stânga ai Europei. Asta înseamnă stânga, solidaritate și sprijin exact când este mai multă nevoie!”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite