Olaf Scholz: Este extrem de important să fie furnizate rapid muniţii Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz
16 martie 2023, 12:21

„Alături de partenerii noştri europeni, vom decide împreună”, în timpul summitului european de săptămâna viitoare, „noile măsuri pentru a asigura o aprovizionare mai bună şi continuă” cu muniţii a Ucrainei, a declarat Scholz în timpul unui discurs susţinut în faţa deputaţilor din Bundestag.

Şi Germania „este gata să deschidă proiectele (sale) de aprovizionare pentru alte state membre” ale Uniunii Europene, a adăugat Scholz.

Prima economie a Europei „va continua sprijinul său politic, financiar, umanitar şi militar pentru Ucraina oricât timp va fi necesar”, a mai reafirmat cancelarul federal german.

Kievul cere de săptămâni de zile mai multe muniţii pentru a se putea apăra împotriva trupelor ruse, în condiţiile în care războiul s-a împotmolit în estul ţării, la Bahmut, scena unor lupte intense.

Armata ucraineană nu încetează să alerteze în special cu privire la lipsa de obuze de 155 mm pentru tunuri pe care ea le foloseşte pentru a respinge invadatorul.

Comisarul european pentru Industrie, Thierry Breton, a declarat recent că Europa va creşte producţia de muniţii destinate Ucrainei, fabricate de „circa 15 companii în 11 ţări ale Uniunii”.

„Trebuie să acţionăm foarte repede, războiul în Ucraina, dorit de Vladimir Putin, tragic, se traduce acum printr-un război de tranşee, faţă în faţă, şi este evident că ţine de cine trimite mai multe muniţii, de o parte sau de alta”
, a estimat Thierry Breton luni, la postul de radio RMC.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite