Olaf Scholz: „În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Republica Moldova. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa”

Mesajul lui Olaf Scholz
Mesajul lui Olaf Scholz
26 mai 2023, 19:40

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Republica Moldova, o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitatea economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce R. Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce R. Moldova nu este singură”, a declarat Olaf Scholz.

TVR va transmite în direct, pe 1 iunie, Summit-ul Comunităţii Politice Europene, din Republica Moldova.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunităţii Politice Europene, care se va desfăşura săptămâna viitoare, reunind în premieră 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni.

Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înfiinţat anul trecut, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă ce reuneşte liderii europeni, cu scopul de a discuta şi identifica soluţii pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea şi rezilienţa energetică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă