OIM. Adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esențială, în contextul pandemiei de COVID-19

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) atrage atenţia că anul acesta lucrătorii se află în prima linie, deşi toată lumea este afectată de pandemia de Covid-19 şi de criza globală, iar adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esenţială, informează un comunicat al Inspecţiei Muncii.

29 Aprilie 2020, 09:26 (actualizat 29 Aprilie 2020, 09:30) |
Siguranța la locul de muncă este esențială

Mesajul OIM vine în contextul în care la data de 28 aprilie se celebrează Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

"Anul acesta, Organizaţia Internaţională a Muncii a dorit să atragă atenţia asupra faptului că, deşi toată lumea este afectată de pandemia de COVID-19 şi de criza globală, lucrătorii se află în prima linie. Mai mult decât oricând, conştientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de muncă şi la rolul important al celor care activează în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) este esenţială în diminuarea riscului de contagiune. De aceea, Ziua SSM se desfăşoară sub sloganul: "Opriţi pandemia: securitatea şi sănătatea la locul de muncă pot salva vieţi!", se arată în comunicat.

De asemenea, OIM promovează crearea unei culturi a prevenirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, implicând toţi actorii cheie din acest domeniu: autorităţile naţionale, sindicatele, organizaţiile patronale şi specialiştii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă care organizează activităţi pentru a sărbători această dată.

Cu ocazia acestei zile, OIM a publicat Raportul "Safe Day - În faţa pandemiei: Asigurarea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă", în care se evidenţiază riscurile care apar din răspândirea COVID-19. De asemenea, Raportul explorează măsuri pentru prevenirea şi controlul riscului de contagiune, riscuri psihosociale, ergonomice şi alte riscuri de securitate şi sănătate legate de muncă, asociate cu pandemia.

"Alăturându-se acestui efort global, Inspecţia Muncii vine în întâmpinarea angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă cu materiale informative, dar şi prin prezentarea unor aspecte practice legate de contextul pandemic actual în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă", precizează instituţia.

Aceste materiale pot fi accesate pe website-ul www.inspectiamuncii.ro.

 

 

sursa

agerpres.ro

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI