Oile salvate din incidentul naval de la Midia, transportate la o fermă de lângă București

10 ianuarie 2020, 10:40

Doar 254 au fost scoase vii de pe nava eșuată la Midia. Dintre acestea, însă, numai 180 au supraviețuit. Din noiembrie și până acum au fost îngrijite la o fermă din localitatea constănțeană Nuntaşi.

Oile au fost transportate cu un camion specializat într-un sanctuar de lângă București.

Potrivit asociației Letea Wild Horses, care s-a implicat și în acțiunea de salvare a oilor de pe navă, „condițiile de care se vor bucura oile în acest nou spațiu vor fi excelente, vor fi permanent sub supraveghere și se vor bucura de o viață liniștită și departe de exploatarea umană”

 

(w500) Oi salvate

Le;urile a peste 14 mii de oi se află și acum la bordul navei răsturnate în portul Midia.

Deși nava și marfa erau asigurate, compania de asigurări nu a vrut să despăgubească proprietarul și nu s-a implicat în acest caz. Astfel că totul a căzut în sarcina Administrației Porturilor Maritime Constanța.

 

(w500) Oi salvate

Administrația Porturilor Maritime Constanța a demarat o procedură pentru a putea contracta o firmă care să ecariseze nava eșuată și să o mute la mal. Pentru această acțiune a fost pusă la dispoziție o sumă de 4 milioane de euro, dar firma care ar putea face acest lucru a cerut mai mulți bani. În acest caz, procedura va fi reluată, vor fi trimise alte invitații către nouă firme. Firma care va câștiga contractul va avea la dispoziție 45 de zile până va duce la îndeplinire această misiune.

Administrația Porturilor e decisă să dea în judecată compania de asigurări ca să își recupereze banii.

 

(w500) Oi salvate

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, la sfârşitul lunii noiembrie, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari.

Au fost salvate 254 de oi, după cinci zile de intervenţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite