Rușii jefuiesc stocurile de grâu ale Ucrainei

Camion cu grâu
Camion cu grâu
29 aprilie 2022, 11:01

„Ocupanții ruși jefuiesc sătenii”, a spus Statul Major al Armatei ucrainene, citat de CNN. „Astfel, de exemplu, peste 60 de tone de grâu împreună cu camioanele de marfă au fost furate de la cooperativa agricolă din orașul Kamianka-Dniprovska”

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, din sudul țării, care este ținut de trupele ruse de câteva săptămâni, a vorbit și despre eliminarea stocurilor de cereale. „Astăzi, furtul a devenit masiv”, a spus el. „Ieri am publicat un videoclip cu un convoi de peste 50 de mașini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate. Nici astăzi nu știm unde le-au trimis”.

În zona din jurul orașului Melitopol, culturile de cereale sunt substanțiale.

Criza grâului Ucraina este cunoscută drept „coșul de pâine al Europei” și este o sursă cheie de grâu și porumb, în special pentru țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord care depind de importuri. Posibilele perturbări ale recoltei din acest an ar putea fi un dezastru, pentru că aceste țări nu se vor mai putea aproviziona cu cereale, iar prețurile la bunurile agricole importante se vor majora semnificativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite