Oficialii de la Bruxelles au decis reducerea drastică a cantităţilor admise de plumb în alimente

Alimentele din Uniunea Europenă trebuie să conţină mult mai puţin plumb. Oficialii de la Bruxelles au decis o reducere drastică a cantităţilor admise după ce cercetările au arătat că plumbul poate provoca neurotoxicitate la copiii mici și probleme cardiovasculare și nefro-toxicitate la adulți.

11 August 2021, 14:37 (actualizat 11 August 2021, 19:47) Știrile TVR |

Plumbul se găseşte în alimente de bază precum lapte, sare, miere, preparate pentru sugari şi carne.

Pentru toate acestea au fost scăzute drastic nivelurile maxime admise de plumb.

Acesta ajunge în plante și animale prin expunere la o sursă contaminantă, iar prin procesare, trece prin hrană în organismul uman.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI