Oficial ucrainean: Ofensiva rusă în Donbas „a început deja”

Ofensiva rusească în Donbas
Ofensiva rusească în Donbas
11 aprilie 2022, 12:19

Vadym Denysenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a declarat luni că în remarci la televiziunea națională: „Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă în estul Ucrainei a început deja”, scrie CNN.

„Rușii își adună forțele şi continuă să-și redistribuie trupele și echipamentele în regiunile Donețk și Lugansk. Da, încă nu există bătălii majore despre care se discută atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja”, a spus Denysenko.

Urmăreşte pe larg evenimentele din Ucraina, în LIVE TEXT, AICI

Oficialii ucraineni și occidentali au declarat în ultimele zile că au observat mișcarea trupelor ruse în Donbas, în urma unor eșecuri majore pentru Moscova, în încercarea de a cuceri Kievul.

Denysenko a remarcat exploziile peste noapte în regiunea Dnipropetrovsk și a spus că bombardamentele de la Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, au continuat și ele.

Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, a declarat că autoritățile ucrainene au sport evacuările din Donbas, adăugând că mai multe trenuri Lugansk și Donețk sunt programate pentru astăzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite