Oficial britanic: Amenințarea teroristă în Marea Britanie este în creștere după ce Statul Islamic a pierdut teren în Siria și Irak

Lupte în apropiere de Mosul Irak
Lupte în apropiere de Mosul Irak
20 august 2017, 10:45

Potrivit oficialului britanic,  extremiștii britanici sau din alte locuri din Europa sunt aceia care fie nu se pot alătura grupării teroriste Stat Islamic în Irak sau în Siria, fie s-au întors deja în țările lor de origine, după ce au luptat în Orientul Mijlociu, și încearcă acum să inspire și alți fanatici să comită atentate în Occident.

Gruparea autointitulată Stat Islamic a pierdut orașul  Mosul în Irak și se confruntă în prezent cu o ofensivă susținută de coaliția internațională la Raqqa (Siria).

„Cred că amenințarea va continua să crească, în parte motivată de faptul că gruparea Stat Islamic se prăbușește în Siria și, fie (teroriștii) nu pot merge acolo să lupte pentru grupare și atunci încearcă s-o facă acasă, fie s-au întors deja și încearcă să-i inspire și pe alții cu poveștile lor despre califat”, a explicat Wallace la postul BBC Radio 4.

În opinia oficialului britanic, acești doi factori „implică faptul că amenințarea este, până într-un anumit punct, în creștere” în Marea Britanie.

Wallace a mai remarcat că Europa se găsește în prezent sub „un atac constant” al grupărilor teroriste.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite