Oficial american al Apărării: Aproape jumătate din forțele rusești sunt în poziție de atac

Trupe rusești
Trupe rusești
19 februarie 2022, 01:43

Numărul grupurilor tactice de batalion masate la granița Ucrainei a crescut la aproximativ 120-125. Un grup tactic este compus din 1.000 de militari.

Potrivit oficialului, armata rusă a continuat sa mute forțe la graniță, iar în ultimele 48 de ore cele aflate în poziție de atac reprezintă 40-50% din total.

Co-președintele institutului Consiliul European pentru Relații Externe, Carl Bildt, a subliniat că este o creștere semnificativă în ultimele două săptămâni, iar cifrele arată mobilizarea a aproximativ 3/4 din totalul armatei ruse. „Nu este pentru o mică incursiune – este pentru un război mare”, notează Bildt.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a afirmat la postul ABC că preşedintele Putin a adunat elementele „necesare pentru o invazie de succes”. „Nu cred că este o cacealma”, a spus el.

Concomitent, a început campania de destabilizare. Rusia acuză Ucraina de genocid în Donbas, inițiind astfel operațiuni „sub steag fals”.

Vineri, un vehicul militar a explodat în orașul Donețk, în estul Ucrainei, lângă cartierul general al autoproclamatei Republici Populare Donețk. O altă explozie, a unei conducte de gaz, a fost semnalată în Lugansk, în zona controlată de separatiști.

Un consilier al Ministerul de Interne de la Kiev, Anton Gerashchenko, a confirmat că este „o înscenare și o provocare”.

Primele autobuze care evacuează civili din estul Ucrainei au ajuns în regiunea Rostov

Separatiştii proruşi din Doneţk au anunţat evacuarea civililor către Rusia. SUA: O reacţie „cinică” a Moscovei

Vladimir Putin a declarat că observă o deteriorare a situaţiei în estul Ucrainei, îndemnând Kievul să se aşeze la masa tratativelor cu separatiştii din Doneţk şi Lugansk.

Vladimir Putin a ordonat organizarea cazării pentru cei care părăsesc Donbasul. Fiecare refugiat care soseşte în regiunea Rostov să primească 10.000 de ruble

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite