Șoferul de autobuz care a bătut un biciclist a fost concediat

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat că i-a desfăcut contractul de muncă şoferului de autobuz care, în cursul zilei de marţi, 12 aprilie, a fost implicat într-o altercaţie cu un biciclist, potrivit unui comunicat citat  de Agerpres. Aceasta după ce în spaţiul public au apărut filmări cu incidentul în care şoferul coboară din autobuz şi îl ia la bătaie pe biciclist.

13 Aprilie 2022, 13:54 (actualizat 13 Aprilie 2022, 13:56) Știrile TVR |
Un șofer de autobuz a bătut în biciclist

"Regretăm evenimentul petrecut în cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2022, pe traseul liniei 335, în staţia Şoseaua Mihai Bravu, în care un şofer STB SA a avut o altercaţie cu un biciclist. Acest incident pune într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi dăm asigurări tuturor călătorilor că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun. Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le-am desfăşurat în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană", se arată în comunicat.

 

În urma imaginilor video care au apărut în spaţiul public, STB a declanşat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăţiei salariatului implicat în incident. Întrucât angajatul este unul dintre şoferii care au participat la greva ilegală din luna ianuarie, având deja o cercetare disciplinară în curs, şi ţinând cont de gravitatea faptei săvârşite în cursul zilei de marţi, s-a luat decizia desfacerii contractului individual de muncă.

"Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu. Este adevărat că acest lucru necesită perseverenţă şi timp, dar prin activităţile conjugate ale conducerii, luând întotdeauna în considerare şi mesajele venite din partea călătorilor, modificăm eventualele derapaje de comportament ale angajaţilor.", a declarat Adrian Criţ, director general STB.

Reprezentanţii STB spun că, anual, personalul de mişcare al Societăţii este supus unui control medical, care include şi testări psihologice, iar la ieşirea în traseu, conducătorii de vehicule îşi asumă responsabilitatea păstrării integrităţii călătorilor şi a celorlalţi participanţi la trafic, cât şi a vehiculului.

"Dat fiind faptul că serviciile oferite de societatea noastră au un mare impact asupra cetăţenilor Capitalei, suntem conştienţi de importanţa factorului uman, în special a angajaţilor care intră în contact direct cu publicul călător. Ei constituie interfaţa dintre STB S.A. şi beneficiarii serviciilor prestate şi sunt, totodată, o componentă importantă a imaginii companiei. Tocmai din acest motiv, acţiunile întreprinse de societate au în vedere îmbunătăţirea serviciilor oferite publicului călător", se mai arată în comunicat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 35°C 35°C
BRASOV 29°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI