Oferte exotice în capitala Rusiei. Mâncarea chinezească e la modă

23 mai 2017, 16:57

Raţă crocantă după reţeta a la Pekin, coaste de porc în sos taiwanez sau pelmeni făcuţi în abur – sunt doar câteva bucate pentru care moscoviţii gurmanzi ar renunţa oricând la mâncărurile tradiţionale ruseşti.

Serghei, bucătar: „Avem raţă, supe de leac, trei pahare – mâncăruri taiwaneze. Încercăm să gătim exact ca acolo”.

La câteva sute de metri de Kremlin s-a deschis un restaurant chinezesc cu bucătărie autentică. Unii clienţi ştiu ce să comande, alţii îşi aleg bucatele după fotografiile din meniu. În faţa unui geam imens care desparte bucătăria, ei pot să urmărească cum li se găteşte comanda.

Stanislav Lis, proprietar restaurant: „Pe suprafaţa asta de 500 de metri pătraţi am construit o lume aparte. Oamenii vin aici să se cufunde în spiritul unei Chine autentice. Vor să evadeze din realităţile Moscovei şi să se simtă ca în China. Pentru ei este foarte interesant”.

Clienţii sunt foarte mulţumiţi mai ales de atmosfera plăcută pe care o oferă localul. Preţurile nu sunt deloc piperate. Calitatea, accesibilitatea, respectul faţă de client – toate îmbinate cu elemente exotice – iată reţeta succesului în acest proiect.

Feodor Krivtsov, client restaurant: „Aici sunt bucate chinezeşti autentice, cel puţin la gust. În Moscova suntem martori la tot felul de proiecte culinare, dar multe dintre ele nu sunt autentice, sunt false”.

Dacă ai noroc şi prinzi loc la geam, mai ales seara, poţi vedea cortegiul de maşini care îl escortează pe Vladimir Putin atunci când se întoarce acasă de la Kremlin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite