Șoferii europeni nu vor să mai lucreze în Marea Britanie

Europenii refuză să scoată Marea Britanie din criza legată de absenţa şoferilor de tir. Polonezii şi ungurii nu mai sunt tentaţi să se întoarcă acolo şi să lucreze temporar, doar pentru a ajuta o ţară care a întors spatele Uniunii Europene.

11 Octombrie 2021, 07:56 (actualizat 11 Octombrie 2021, 09:31) |

Măsura anunţată de premierul britanic Boris Johnson privind acordarea de 5.000 de vize pe o perioadă de trei luni şoferilor europeni de camion nu este suficient de atrăgătoare pentru a-i convinge pe polonezi. În zece zile, au fost depuse doar 130 de cereri.

Penuria post-Brexit de şoferi de camion, estimată la 100.000, a provocat haos la nivelul lanţurilor de aprovizionare britanice, a perturbat alimentarea cu carburanți și transportul produselor, iar înainte de Crăciun, se profilează noi probleme şi creşteri de preţuri.

Dar șoferii europeni nu vor să lucreze acolo numai pentru trei luni - chiar și cu posibilitatea de prelungire - doar pentru a le ușura britanicilor organizarea sărbătorilor. Ei spun că banii în plus nu pot compensa greu­tăţile create de mutare sau de despărţirea de familie.

În plus, chiar șoferii și sindicatele din Marea Britanie avertizează că încercarea guvernului de a-i convinge pe foştii şoferi de camion să revină nu va soluţiona criza de forţă de muncă ce a lăsat rafturile super­marketurilor goale şi a provocat achiziţii de carburanţi din cauza panicii.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI