Odiseea Tânărului Artist, cel mai mare concurs de pictură și desen din țară dedicat copiilor. Lucrările câștigătoare, expuse la Art Safari Bucureşti

Concursul premiază cele mai reuşite lucrări şi le oferă micilor artişti şansa de a-şi expune operele, pentru prima dată, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat artei din România - Art Safari Bucureşti. Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani. Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna septembrie.

18 August 2020, 09:38 (actualizat 18 August 2020, 11:13) Știrile TVR |
Odiseea tanarului artist
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Asociaţia Odiseea este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2018, ce derulează programe de educaţie non-formală inspirate din artele liberale, cu focus pe cultură şi dezvoltare personală.

"Pentru un tânăr din România, cariera în artă se poate dovedi o adevărată odisee. Cei care doresc să facă o meserie din talentul lor nu sunt încurajaţi suficient în această direcţie, iar universităţile de artă nu sunt conectate la piaţa muncii şi la nevoile ei contemporane. Vrem să le arătăm că, de fapt, un tânăr absolvent de artă trăieşte astăzi probabil cel mai propice moment pentru dezvoltare. Noi, Asociaţia Odiseea, ne dorim să deschidem porţi pentru viitoarea generaţie de artişti din ţara noastră, oferindu-le o rampă de lansare, susţinere materială, dar şi sprijin pe termen lung", a declarat Iulia Andronic, Project Managaer în cadrul Asociaţiei Odiseea.

Ioana Ciocan, director general Art Safari Bucureşti şi ambasador al concursului "Odiseea Tânărului Artist" este de părere că "artiştii români sunt incluşi în expoziţii importante la nivel mondial, colecţionarii încep să achiziţioneze arta tânără. În paralel, observăm un avânt al artei urbane (street art), foarte iubite de public. De cealaltă parte, şi implicarea tot mai mare a tehnologiei în artă a crescut interesul publicului faţă de artă. Social media, dar şi casele de licitaţii online şi muzee temporare precum Art Safari Bucureşti oferă astăzi excelente platforme de promovare şi exprimare pentru tinerii artişti. Da, nicicând nu au fost vremuri mai bune în România pentru artişti, aşa că acum este momentul să descoperim şi să creştem generaţii tinere de artişti".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 17°C
IASI 26°C 16°C
CLUJ 23°C 17°C
CONSTANTA 24°C 17°C
CRAIOVA 29°C 18°C
BRASOV 26°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI