Odesa se pregătește de asediu | Interviu de Alina Grigore cu purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar operațional: Noi vom câştiga cu siguranţă, victoria va fi a noastră!

12 martie 2022, 14:00

Baza militară din Podolsk, regiunea Odesa, a fost printre primele obiective atacate de armata rusă în Ucraina.

Potrivit comandamentului militar din regiunea Odesa,  22 de persoane, militari și civili, au fost ucise în timpul bombardamentelor.

La datorie a căzut atunci și un român, angajat al unității de radiotehnică militară din Podolsk. Atacul i-a  determinat pe militarii ucraineni să lupte mai aprig.

Sergey Bratchuk, purtător de cuvânt al Comandamentului militar operațional, regiunea Odesa: Aici, în Odesa, am construit un sistem de apărare și securitate solid, corespunzător situaţiei în care ne aflăm. Asigurăm securitatea la cel mai înalt nivel, astfel încât străzile sunt acum sigure. Şi vom continua în acest mod.

Principala solicitare a Ucrainei către aliaţi este să închidă spaţiul aerian. Noi vom câştiga cu siguranţă, victoria va fi a noastră dar, dacă va exista o interdicţie aeriană, vor fi mai puţine pierderi. În primul rând, spaţiul aerian închis îi va proteja pe civili de atacurile cu bombă. Încă o dată, solicităm să se închidă spaţiul aerian al regiunii Odesa, dar şi al Ucrainei!

Nu ştim care sunt planurile inamicului, dar putem spune că soldaţii ruşi încalcă regulile războiului, comit atrocităţi în rândul populaţiei ucrainene, ucid civili. Şi, din acest motiv, este dificil să le anticipăm acţiunile. Pot să vă spun doar că Victoria va fi a noastră”!

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite