Odesa, la un zbor distanţă. Metropola turistică de la Marea Neagra, mai uşor de vizitat cu un zbor direct introdus de Tarom

1 noiembrie 2018, 13:02

Odesa, unul dintre cele mai mari oraşe-port la Marea Neagră, este şi o destinaţie turistică importantă. Şi pentru toate buzunarele. Turiştii vin din toate colţurile lumii, dar mai ales din China şi Israel. Spre deosebire de metropolele occidentale, aici toate calculele se fac în dolari.

Preţul mediu al unei camere într-un hotel de două stele este de 19 dolari pe noapte, adică aproximativ 75 de lei. Nici mâncarea nu este foarte scumpă. Un prânz pentru două persoane,  la un restaurant decent, costă 14 dolari. Cam 60 de lei, fără bacşiş.

Odesa a fost şi a rămas un oraş cosmopolit. Portul a atras mereu importanţi negustori evrei, armeni şi italieni care au lăsat o amprentă importantă arhitecturii. Falezele impozante şi delfinariul sunt două obiective care atrag pe toată lumea. Intrarea la un spectacol inedit, cu foci şi delfini, costă 45 de lei. Sunt şi lucruri de care trebuie să ţineţi cont, mai ales dacă alegeţi să vă deplasaţi cu taxiul.

“Au sisteme diferite, dar foarte bine puse la punct. Au un număr de telefon la care suni, spui unde eşti, unde te duci. Te sună după câteva minute şi îţi spune cât te costa. Sunt şi altele pe sistemul vechi – opreşti o maşină pe stradă şi trebuie să negociezi cu el. Te-a văzut străin, e posibill să te suprataxeze”, explică Emil Rapcea consulul general al României la Odesa.

Odesa devine o destinaţie mai accesibilă şi pentru români: Tarom a introdus un zbor direct de la Bucureşti, iar călătoria durează o oră.

Pentru început, vor fi  trei curse pe săptămână, programate noaptea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite