Ocolită de turiști în acest sezon estival, Mamaia își propune acum să-i atragă cu oferte speciale: șezlonguri la 25 de lei, o băutură gratis, camere mai ieftine

21 iulie 2022, 12:58

În acest sezon estival, stațiunea Mamaia nu a fost la fel de plină ca anii trecuți. Mulţi turiști şi-au reuds zilele de vacanţă din cauza costurilor prea mari pentru parcare sau mâncare.

George Guci, administratorul unui hotel: „S-a redus la patru nopți. A venit de acasă hotărât să stea numai atât, pentru că atât și-a permis.”

Au de câștigat doar hotelierii care au si restaurante sau ofera pachete all-inclusive, cu locuri de parcare si șezlonguri incluse în preţ.

Nicolae Bucovală, administratorul unui hotel: „Implicarea autorităților în stațiunea Mamaia a fost minimă. Modelul Mangalia, cu parcare gratuită, se poate aplica urgent. Avem hoteluri cu grad de 80 la sută, mâine vor avea 90. Și hotelurile care aveau 40-50 la sută sunt în creștere, datorită măsurilor pe care le-am luat noi.”

Mulţi administratori de hoteluri, plaje şi cluburi speră să atragă turiști măcar pe final de sezon, cu oferte speciale.

Ionuț Nedea, directorul unei agenții de turism: „Prețurile pornesc de la 192 lei pentru o cameră la un hotel de 2 stele și ajung la 387 lei pentru 4 stele.”

Cristina Sorescu, operator de plajă: „25 de lei șezlongul pe durata întregii zile, plus o băutură gratis. Prețurile la bar sunt: opt lei o cafea, 10 lei o bere.

Acum, două persoane care ajung în Mamaia, plătesc, pe zi, între 150 și 200 de lei numai pentru parcare şi şezlonguri. Se adaugă cheltuielile cu masa. Dar mulţi îşi iau de mâncare de la supermarketuri pentru a face economii.

Administrația locală a promis că va reduce taxa de parcare, în Mamaia și Constanța, cu aproximativ 40 la sută. De fapt nu se va mai plăti parcarea pe timpul nopţii, între orele 22.00 și 8.00. Consilierii locali urmează să voteze noile tarife.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite