Occidentul este șocat de atrocitățile comise de ruși în Ucraina

5 aprilie 2022, 07:03

Președintele Joe Biden a fost tranșant: Vladimir Putin e criminal de război. În condițiile acestei agresiuni atroce, administrația americană va trimite în continuare arme în Ucraina.

Joe Biden, președintele SUA: Vă aduceţi aminte că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Adevărul e că vedem ce s-a întâmplat în Bucha. E clar că e criminal de război, dar trebuie să strângem informaţii. Şi trebuie să livrăm Ucrainei arme şi pe mai departe, să poată continuă lupta.

Și Marea Britanie consideră că e foarte clar că în Ucraina, rușii au comis crime de război. În zilele următoare, atât NATO, cât și G 7, grupul celor 7 state puternic industrializate, vor pune la punct un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei.

Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii: Suntem cu toţii îngroziţi de scenele din Bucha, de masacrul de acolo, cu dovezi clare de crime sexuale, de civili nevinovaţi ucişi. E foarte clar că au avut loc crime de război.

În ultimele zile, în Ucraina au fost descoperite mai multe gropi comune. Pe străzile din Bucha, regiunea Kiev, au fost găsite zeci de cadavre. Oficiali ucraineni spun că au fost identificate gropi comune cu civili uciși de militarii ruși. Unii dintre ei au mâinile și picioarele legate și au fost împușcați de aproape.

La Motijin, tot lângă Kiev, o altă descoperire macabră. Primărița, soțul ei și fiul au fost omorâți și îngropați la mică adâncime, în nisip.

Tot în regiunea Kiev, cadavrele a cinci bărbaţi cu mâinile legate au fost găsite în subsolul unui sanatoriu pentru copii din Bucea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei

Carnea de pui din Ucraina a devenit sperietoarea crescătorilor europeni