Îl verificăm din 5 în 5 minute, îl ținem aproape chiar și când dormim, iar gândul de a renunța la el ne îngrozește. Telefonul mobil a devenit o extensie a vieții noastre și nu ne mai putem imagina viața fără el. O demonstrează studii recente care arată că unii dintre noi ar prefera să fie surprinși dezbrăcăți, decât fără telefon. Psihologii atrag, însă, atenția că această dependență poate duce la grave probleme de sănătate.
Ocupați, preocupați și în permanență cu telefonul în mână. Doar așa avem impresia că putem găsi soluția oricărei probleme și putem comunica cu cei din jur.
Așa se face că, de multe ori, nu mai știm să interacționăm cu oamenii din jurul nostru.
Un studiu recent a ajuns la concluzii alarmante.
Am devenit atât de legați de telefoane și tablete, încât pierderea unui astfel de dispozitiv este, de multe ori, mai stresantă pentru noi decât un alt eveniment traumatizant cum ar fi îmbolnăvirea, un accident auto minor sau chiar pierderea unui avion.
Același studiu arată că oamenii sunt gata să accepte situaţii jenante sau chiar periculoase pentru a rămâne conectaţi.
Peste 20 la sută dintre cei intervievați spun că s-au uitat în ecranul telefonului când traversau strada, la fel și atunci când treceau printr-o zonă de risc.
Iar o persoană din cinci declară că s-ar simți dezbrăcată fără telefonul conectat.
Aceeași cercetare făcută la nivel național arată că o cincime dintre repondenți spun că accesul la internet este la fel de important pentru ei ca și mâncarea, apa sau un adăpost.