LUMEA AZI

"Oblomov", premieră în locul unde s-a turnat. Telefilmul a fost filmat în Ambasada României de la Paris

Proiecția telefilmului "Oblomov" a avut loc exact în locul în care a fost filmat, și anume Ambasada României la Paris. Un proiect comun al Comediei Franceze și Arté, "Oblomov" s-a filmat în 14 ore în saloanele ambasadei. Regizor și actor principal - Guillaume Galliene, unul dintre cei mai talentați actori contemporani. Un reportaj în exclusivitate de Mihaela Antoche, corespondentul nostru la Paris.

02 Februarie 2018, 22:03 |
LUMEA AZI. Oblomov, prmieră în locul unde s-a turnat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Puțini dintre noi sunt obișnuiți ca o ambasadă să devină platou de filmare. Ambasada României la Paris a fost aleasă ca fiind cel mai potrivit decor pentru «Oblomov», un telefilm regizat și jucat de Guillaume Gallienne.

Filmat aproape în totalitate în Sala Bizantină a Palatului Béhague, dar și în alte saloane ale Ambasadei, «Oblomov» aduce, într-un telefilm, povestea personajului jucat la Comedia Franceză de peste o sută de ori. Palatul Béhague poartă numele contesei Martine de Béhague, care a transformat la un moment dat Sala Bizantină în teatru privat.

Guillaume Gallienne,  actor și regizor: "Este un hotel incredibil care are o istorie particulară, cu o femeie incredibilă care a moștenit acest hotel și care a decis să schimbe multe lucruri. Ea a creat decoruri atât de surprinzătoare, în special această sală de teatru, sublimă, pe care am avut șansa să o am decor, decor principal, pentru a realiza adaptarea «Oblomov » pe care am făcut-o cu Comedia Franceza si Arté, grație Ambasadei României."

Actorul principal, în același timp și regizor, Guillaume Gallienne, este unul dintre cei mai talentați actori contemporani, ultra-premiat, recompensat cu două premii Moliére și nu mai puțin de 4 premii César.

Adaptarea romanului scris de Ivan Gontcharov, «Oblomov» spune povestea unui personaj în care ne regăsim și noi, măcar puțin, un personaj ba leneș, ba visător filozof, îndrăgostit, dar incapabil să lupte pentru iubirea vieții sale.

Așadar, telefilmul "Oblomov" s-a întors în locul în care a fost filmat - Palatul Béhague, azi Ambasada României la Paris, un spațiu de cultură și reprezentare națională.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 11°C
IASI 2°C 11°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 6°C 7°C
BRASOV 7°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI