Obiectivele din România aflate în Patrimoniul UNESCO, în prima hartă interactivă. Materialele video, realizate de Televiziunea Română

10 iunie 2022, 20:58

Ansamblul Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei este inclus în lista patrimoniului UNESCO. Tot acolo sunt şi bisericile fortificate din Transilvania.

Confecţionarea ceramicii de Horezu sau tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei sunt obiceiuri protejate şi ele la nivel mondial.

Comisia Naţională a României pentru UNESCO anunţă lansarea primei hărţi interactive care reuneşte atât elementele înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe cele din Lista Patrimoniului Cultural Imaterial, rezervațiile biosferei, precum și geoparcurile din țara noastră.

Informaţiile care descriu fiecare element sunt completate cu fotografii sau link-uri către materialele video. Acestea din urmă au fost realizate de Televiziunea Română.

În perioada următoare, pe hartă vor fi adăugate toate desemnările care vor urma. De asemenea, vor fi făcute grupări geografice. Iar prezentarea hărţii va fi făcută şi într-o limbă străină.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite